Ett modernt material med en industriell känsla

Jämfört med andra material ger corten dig en otvivelaktig känsla av modernitet. Även om det har varit känt i nästan ett sekel, har det fortfarande inte tappat på sitt industriella estetiska värde. Den har ett brett utbud av olika applikationer och perforeringsalternativ. Om du bestämmer dig för ny inredning för ditt hem, trädgård eller företagets huvudkontor - välj corten! Det är ett material som kommer att vara perfekt i alla miljöer.

Blir allt mer populärt inom olika segment, bara fantasin som sätter gränser

Corten har blivit ett populärt tillskott i privata och offentliga trädgårdar, men även andra miljöer såsom altaner, uteserveringar och andra publika miljöer. Tack vare den industriella karaktären används corten allt mer inom i modern arkitektur och konst. Metallens innovativa natur smälter in perfekt bland grönskan i trädgården.
Många uppskattar färgens värme, enkelhet vid bearbetning, de underhållsfria och framförallt den höga hållbarheten. Tjockleken på corten gör det också möjligt för er att skapa vilda strukturer för trädgården såsom pergolas, belysningsstolpar, lusthus och skiljeväggar. Det är bara fantasin som sätter gränserna.

Sparsamt och hållbart långt framöver

Beläggningen på corten skiljer sig från standardkorrosionen, eftersom den i detta fall inte skadar materialet utan tjänar istället som ett skyddande skikt skapat av flera kemiska element som nickel, fosfor, krom och koppar. Skyddande yttre skikt av dessa element går inte djupare in i materialet, vilket innebär att corten har små eller inga krav på impregnering. Det genererar inte heller extra kostnader i form av regelbunden målning eller renovering.

Flexibelt material som bidrar till en hållbar utveckling

Den skyddande beläggningen gör det möjligt att använda denna produkten i alla klimatzoner, eftersom den varken ändrar form eller bryts ner av jord, eld, vatten eller luft. Produkter av cortenstål kräver ingen ytbehandling. Det är en otvivelaktig fördel eftersom elementen i den vanligtvis får en rödbrun färg över tid. Det gör utseendet på varje produkt unikt. Tidigare skulle denna typ av råvara i första hand vara ett hållbart och korrosionsbeständigt material som ursprungligen användes för tillverkning av containrar och elektriska lok. För närvarande används den för att bygga fasader eller som ett komplement till inredning och trädgårdar. Den jordbruna färgen ger en slående kontrast till omgivningen. Det passar perfekt i trädgårdar där det hjälper till att markera färgglada blommor och är en av de viktigaste anledningarna till att det de senaste åren har blivit vanligare i trädgårdar, offentliga utrymmen och privata fastigheter. Corten är också miljövänlig och är ett hållbart val utan underhåll och kan återvinnas många gånger.

Kunskap och support om cortenprodukter

Vi på Cortenbolaget vill ge er de allra bästa förutsättningarna för att lyckas med ert framtida projekt! Med erfarenhet av corten och förståelse för produktionen är vi väl förberedda att svara på alla eventuella frågor. Cortenbolaget är främst inriktat på distribution för handelsträdgårdar runt om i norden. Har ni frågor om vart våra produkter finns att köpa? Hör av er till oss eller fråga din lokala handelsträdgård!

Kontaktuppgifter
Oskar Sehlin
oskar@cortenbolaget.se
073 - 838 06 30

Leave a Reply